Geschiedenis

In 2002 boden wij tientallen kleine programmaatjes aan waarmee gebruikers van onze software die verschillende soorten taken eenvoudiger maakten. Dit onder het motto: “Free software, no spyware”. Daarnaast werkten wij voor verschillende opdrachtgevers aan maatwerk software en waren wij verantwoordelijk voor de exploitatie van enkele websites.

Een essentiële mijlpaal was het om in 2005 te constateren dat de organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van .nl-domeinnamen niet functioneerde zoals men dat zou mogen verwachten. Een petitie gericht aan de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) werd door een omvangrijk deel van de deelnemers van de stichting en andere derden ondertekend.

In een gesprek met de directeur van SIDN werd door hem aangeven dat het gewenst zou zijn als er een branchevereniging zou ontstaan voor hostingbedrijven. Daarop werd door onze directeur aangeven dat hij dit wel zou regelen. Een jaar later voegde hij de daad bij het woord met de oprichting van ISPConnect.

Onze directeur bleef tot 2011 voorzitter van de branchevereniging. Deze organisatie leeft vandaag de dag nog altijd voort als één van de twee rechtsvoorgangers van de Dutch Cloud Community. Als voorzitter van de branchevereniging werd door onze directeur in 2008 de eerste Gedragscode Notice & Take Down aan de staatssecretaris van economische zaken aangeboden.

Hiernaast hebben wij ook met meerdere commerciële initiatieven de internetwereld structuur gegeven. Daarbij gaat het onder meer om de voormalige websites DatacentrumGids.nl, ISPGids.com en NetwerkGids.com. Op deze websites konden (potentiële) klanten en andere geïnteresseerden informatie over verschillende aanbieders en hun aanbod vinden. Ook werd er een gedragscode gelanceerd met enkele basale eisen waar elke hoster aan zou moeten voldoen. Deze initiatieven werden gecomplimenteerd met het journalistieke platform ISPam.nl dat de branche jarenlang dagelijks van het laatste nieuws en achtergronden voorzag.

In 2017 is begonnen met het afbouwen van de activiteiten in de internetwereld. Allereerst is er gestopt met het produceren en plaatsen van nieuwe inhoud op het journalistieke platform ISPam.nl. Daarnaast zijn in de jaren daarna ook de verschillende gidsen en andere initiatieven over aanbieders en hun aanbod gefaseerd afgebouwd en uit de lucht gehaald.

Na enkele pogingen om tot hernieuwd succes te komen, werd dit in 2020 alsnog gevonden door het constateren van een onvervulde marktbehoefte aan juridische informatie. Er is een enorme hoeveelheid juridische informatie vrij beschikbaar. Er zijn echter maar enkele aanbieders die deze eenvoudig doorzoekbaar maken en daar hangt ook een stevig prijskaartje aan.

Sinds 2021 ligt onze focus ook op het snel en eenvoudig vindbaar maken van juridische informatie.